Langzeit, kriminelle Finanzierung der EU, der Deutschen, was auch unter Otto Schily, dem durchgeknallten Abzocker bekannt war. Daran beteiligt, der Ex-Innenminister Sander Leshi, Ex.Verteidigungs Minsterin. Gangster Frau: Olta Xhacka, und diese Frau vor Allem: Edlira Naqellari

8 Albanian Officials Arrested for Public Procurement-Related Abuses

The Special Prosecution against Corruption (SPAK) has arrested 8 current and former public officials for abuses related to a public procurement contract. The former head for Public Procurement at the Ministry of Interior and several members of the committee for the evaluation of offers at the Public Procurement Agency, were among the arrested. They were…

Emra dhe kontrata/ Saga e korrupsionit me uniformat e policisë 2009-2020, të arrestuarit i shpëtuan drejtësisë dhe fituan sërish të njëjtin tender të anuluar, si u përsërit historia

Tenderat abuzivë me uniformat e policisë një histori e përsëritur në vitin 2009, vitin 2011, 2015 dhe 2020. Jani Gjergjefi pronar i “Gjergjefi” shpk u arrestua në 2009 për tenderin e uniforma të policisë bashkë me zyrtarë të Ministrisë së Brendshme, por kompania e tij fitoi sërish të njëjtin tender në 2011 me vlerë 2.2 miliardë lekë. Mes të arrestuarave ishte edhe Bujar Murati që u prangos pas 11 vitesh nga SPAK për aferat në Lushnje.

Kryegjykatesja e Lezhes është Ornela Naqellari.

Edlira Naqellari, mbante detyrën e drejtoreshës së blerjeve të përqendruara në Ministrinë e Brendshme dhe ka rreth 8 ditë që është shkarkuar nga ministri Bledi Çuçi.

Kryegjykatesja e Lezhes Ornela Naqellari
Kryegjykatesja e Lezhes Ornela Naqellari

Gjatë hetimit, sipas Prokurorisë së Posaçme, janë konstatuar shkelje të rregullave të prokurimit publik, bërë nga anëtarë të Njësisë së Prokurimit si Flutura Çekrezi, Anisa Bogdani, Ani Omuri, Kleviz Hasani dhe anëtarët e komisionit të Vlerësimit të Ofertave, Kreshnik Bejkaj, Fatmir Femneri, Mariglen Buzali, Gëzim Mingaj, në bashkëpunim me njëri-tjetrin dhe me titullarin e Organit Qendror Blerës, dhe si pasojë kanë sjellë avantazhe dhe privilegje të padrejta në kualifikimin e operatorit fitues në këtë procedurë prokurimi. http://www.panorama.com.al/lajm-i-fundit-aksioni-i-spak-ne-ministrine-e-brendshme-drejtoresha-e-arrestuar-eshte-motra-e-kryegjyqtares-se-lezhes/

https://shqiptarja.com/lajm/spak-operacion-per-abuzimi-me-tenderat-8-ne-burg-dhe-1-ne-arrest-shtepie-mes-tyre-nje-zyrtar-i-ministrisw-se-brendshme