Das Vermögen des Italieners wurde heute in Durres beschlagnahmt und des ist nicht der Erste Italienische Mafia Boss, der sein Geld in Albanien anlegt

Durres: Camorra: Ferdinando Muollo

Vrau ortakun në Napoli, mafiozi i Camorras klinikë në Durrës, apartamente e makina! Kush janë 2 ortakët shqiptarë

TIRANE – Një hetim disa mujor i administruar nga policia dhe prokuroria e Durrësit, ka zbuluar në Shqipëri investimet në kompani dentare, apartamente, garazhe dhe automjete të një prej anëtarëve të rëndësishëm të organizatës mafioze “Camorra”. Ferdinando Muollo, një personazh që drejton një nëndegë kriminale të Camorras dhe që në Itali njihet ndryshe si klani “Tammaro di Lauro-Muollo”, është proceduar për akuzën e “Pastrimit të produkteve të veprës penale” dhe se pak ditë më parë policia dhe prokuroria shqiptare kanë sekuestruar pasuritë e paluajtshme që përllogariten me një vlerë prej 750 mijë euro. Këto pasuri ndodhen në Durrës dhe Tiranë, ndërkohë që Muollo rezulton i dënuar me 12 vjet e 6 muaj burgim për akuzën e vrasjes së ortakut të tij në biznes Salvatore Ridosso. Vrasja është kryer për një konflikt të lindur për 150 milion lireta. Ndërkohë hetimi pasuror është udhëhequr nga prokurori i Durrësit Pali Deçolli, i cili pasi është njohur dhe me materialet që kanë sjellë në Shqipëri autoritet italiane, ka vendosur të sekuestrojë pasuritë që dispononte në Shqipëri mafiozi Italian.

“Shqiptarja.com” ka hulumtuar me imtësi këtë rast, duke hedhur dritë mbi vrasjet e bëra në Napoli dhe investimet në Shqipëri.

Vrasja e ortakut e dënimi në Itali

Italiani i quajtur Ferdinando Muollo i dyshuar për disa vepra penale nga ana e drejtësisë italiane, është vënë nën hetim nga prokuroria e Durrësit. Nga ana e autoriteteve të drejtësisë italiane është dërguar në Shqipëri një letër-porosi ku jepen të dhëna konkrete mbi aktivitetin kriminal që ka kryer Ferdinando Muollo. Ka rezultuar se në datën 26 tetor 2018 gjykata e Apelit për Krime të Rënda në Salerno e ka dënuar Muollo me  12 vjet e 6 muaj burgim për akuzën e vrasjes së Salvatore Ridosso

https://shqiptarja.com/lajm/vrau-ortakun-ne-napoli-mafiozi-i-kamorras-investoi-leket-ne-shqiperi-dosja-e-plot-intrigat-mes-klaneve?r=kh1