Garant für illegales Bauen, seit Jahren: Der Berufskriminelle Direktor der Stadt Adhurim Qehajaj, wo der Vorgänger schon als gesuchter Verbrecher verhaftet wurde. Ein Profi Krimineller, der sich mit Vangjush Dako eine Goldene Nase verdient, denn diese Mafia Baufirma, hat angebliche seiologische Untersuchungen gemacht, aber die geologischen Untersuchungen sind genauso gefälscht wie Alles, und die Grundstücks Urkunden. Aber bei dem einschlägig bekannten Kriminellen: Adhurim Qehajaj, geht Alles.

Durres einmal, wo die Hänge von der Mafia gestohlen sind, wie die Küste mit gefälschten Dokumenten. Die Kirche in der Mitte des Fotos, wurde wieder aufgebaut,, es wurde aufgeforstet, bis die Banditen ganze Wälder abholzen in Tradition.

Landräuberei vor allem in Durres, wo die Weltbank, mit Deutschen Consults, Phantom Betrugs Consults, KfW EU, schlimmer wie die Taliban Heute Alles von Verbrecher Clans besetzt, was 1991 begann, inklusive illegaler Bauten in und am Antiken Theater! 72 -Fotos, das neueste wohl um 1995 ! Saubere Strände und Meereswasser, wovon man heute nur träumt.Durres 1912 h Die Abholzung der Küsten Pinien Wälder war und ist Politik Progremm der dummen Politiker in Albanien. So sah es noch 1995,1996 südlich Durres aus, wo nur noch Beton ist und Dreck ohne Ende! Die Kosovo und Mazedonische Mafia, die Privatisierungs Mafia von Georg Soros: Alles wurde zerstört in Albanien Durres 1995 Normal Zustand in Albanien: Verurteilt zu Lebenslanger Haft, läuft natürlich Frei herum, eng mit dem Bürgermeister Vangjush Dako verbunden seit 20 Jahren und der „Bande e Durrezi“, des Kosovaren Lulzim Berisha.

Die Verbrecher Organisation KfW in Albanien, finanziert den Verbrecher angebliche Kanalisationen, die nur Phantom Projekte sind, nie funktionierten, die Strände verseuchen und jede Wirtschaftliche Entwicklung. 15 Jahre Profi Kriminelle KfW Banden verbuddeln, ohne Anschlüße, oder Abschluß Rohre.  Das fing in Pogradec einmal an, wenn nicht sogar bei dem Desaster der Kriminellen, viel früher mit gelieferten überteuerten Thyssen Rohe, welche sofort angebohrt wurden.

GTZ Vangjush Dako Mafia, KfW: Betrugs Finanzierung der angeblichen Infrastruktur, wo nie etwas funktioniert

Neue Durres Kanalisation und Land unter bei Regen in Tradition des KfW Betruges mit Vangjush Dako

Überall wird illegal gebaut, mit Phantom Baugenehmigungen einer vollkommen kriminellen Stadtverwaltung, wo sich Gangster eingekauft werden. Currilla, Rruga Taulantia, und nun  auch noch bei Park des Villa Zogu. http://marina-durres.de/wordpress/2019/01/24/die-internationale-mafia-durres-taliban-schlaegt-wieder-zu-mafia-familie-laku-dci-company-und-wild-west-in-tradition/ und die Mafia Lokale dort, bauen ebenso noch grösser und mehr Beton, auf den Öffentlichen Stränden von Durres.

Mafia Durres Dirketor: Adhurim Qehajaj

Prerja e pemëve për ndërtime /Banorët në Durrës kundër: Ka rrezik

18/06/2019 12:15

JEDAS Sh.P.K.

Kurora e gjelbër e qytetit bregdetar vijon të shkatërrohet nga prerja e pemëve që i lënë vend ndërtimit të godinave të larta në një nga zonat më të bukura të Durrësit.

Me një leje të dhënë nga Bashkia e Durrësit në gusht të vitit të kaluar, firma e ndërtimit ka nisur prerjen e pemëve në Kodër Vilë për të hapur sheshin ku do të ndërtohet një kompleks rezidencial banimi e shërbimesh me katër pallate 5-katëshe dhe një kat nëntokë për parkim.

“Kodra ka një pjerrësi 45 gradë dhe është shumë e rrezikshme për t’u ndërtuar. Bashkia na ka kthyer përgjigje që aty nuk ka ndërtim”, tha një banore.

“Kemi një problem të jashtëzakonshëm se do të bëhen gjashtë pallate. Domethënë, bëj këtë e shemb atë’, ankohet një e moshuar.

“Projekti që është miratuar nuk përputhet me terrenin.  Nuk përputhet me kushtet tekniko-ligjore që ka një dosje për leje-ndërtim”, argumenton një tjetër banore e shqetësuar.

“Ç’ka shikoni këtu është shembulli tipik i makutërisë pa limit, e cila rrezikon jo më vetëm kurorën e gjelbëruar të Durrësit por përtej kësaj, rrezikon edhe jetën e shumë e shumë banorëve”, tha një banor.

Shqetësimi i banorëve ka rënë në vesh të shurdhët. Bashkia e Durrësit deklaron se dhënia e lejes së ndërtimit për këto godina është bërë sipas rregullave dhe ligjeve, bazuar mbi akt-vlerësimet e ekspertëve të ndryshëm.

“Ne kemi një plan vendor  të ish-territorit të Bashkisë Durrës që atë kemi në fuqi. Për sa i përket territorit të ri, marrim në konsideratë  legjislacionin kombëtar, por specifike për Bashkinë Durrës kemi një studim të miratuar, plan të përgjithshëm vendor të vitit 2013”, tha Adhurim Qehajaj, Drejtor i Planifikimit dhe Zhvillimit të Territorit, Bashkia Durrës.

Sipas banorëve, beteja e tyre ligjore për mbrojtjen e kodrës do të vazhdojë, ndërsa Kodër Vila, një nga simbolet e qytetit, ashtu si dhe bregdeti i tij janë kthyer në dëshmi të masakrës urbane të dekadave të fundit në Durrës.

Top Channel

Ndërtimet në kurorën e gjelbër të Durrësit, bashkia: Leja brenda parametrave dhe kritereve të caktuara (VIDEO)

18/06/2019 – 16:29

Studimet sizmiologjike e mjedisore, të bëra nga firma ndërtuese për zbatimin e projektit të lejes ndërtimore të 4 objekteve 5-katëshe në Kodër Vilë garantojnë zbatueshmërinë dhe zhvillimin e projektit në këtë zonë.

Me këtë deklaratë ka dalë Bashkia e Durrësit, pas protestës së banorëve të zonës së Kodër Vilës të cilët shprehen kundër projektit dhe prerjes së pemëve nga firma zbatuese.

Për Bashkinë e Durrësit, firma nëpërmjet dokumentacionit të paraqitur në bashki i ka bashkangjitur edhe një policë sigurimi prej 5 milionë eurosh.

Adhurim Qehajaj, shef i zyrës së urbanistikës në Durrës tha se firma para se të merrte lejen plotësoi një sërë kriteresh e detyrimesh ligjore duke nisur nga studimi arkeologjik, mjedisor, sizmiologjik etj. Pavarësisht se banorët e çuan çështjen në gjykatë, kjo e fundit i dha të drejtë firmës 8 muaj nga bllokimi i punimeve.

“Plani vendor i miratuar në 2013-n nga qeveria Berisha, i ka hapur rrugë ndërtimeve në Kodër Vilë”, tha Qehajaj.

Shefi i urbanistikës ka vënë në dispozicion studimet përkatëse të bëra në Kodër Vilë me të cilat kompania ndërtuese “Jedas shpk” ka marrë lejen e ndërtimi në bashkinë e Durrësit. Sipas Qehajajt në këtë zonë nuk ka problem me erozionin ashtu sikundër ndodh në pjesën veriore të Kodër Vilës.

“Në këtë zonë toka është shkëmbore dhe nuk ka rrezik erozioni. Pikërish pranë kantierit të ndërtimit janë ndërtuar kulla 13 katëshe dhe askush prej banorëve nuk ka patur objeksine, ndërsa tani që ndërtimet janë vetëm pesë katëshe banorët nuk janë dakord. Gjykata e Apelit ka dhënë vendimin, është shprehur, bashkia nuk del përmbi vendimet e  gjykatës e cila i mori në shqyrtim të gjitha pretendimet,” tha Qehajaj.

Ndjekim reagimin.

K.H.

/portali DurresLajm/

Video:
https://durreslajm.al/aktualitet/ndertimet-ne-kuroren-e-gjelber-te-durresit-bashkia-leja-brenda-parametrave-dhe-kritereve