Italiens Minister Sergio Costa will das nutzloses TAP EU Betrugs Projekt beenden

Wichtige Partner sind längst ausgestiegen im EU Projekt mit der Aserbeidschan Mafia, wo 2,9 Milliarden € Bestechungsgeld bezahlt wurden, Mafia Clans die Bauten organisieren. Schwere Geld Einbussen für die EU, Albanische und Sizilianische Mafia. Einen wirtschaftlichen Sinn, hatte das Projekt nie für Italien, was ebenso deutlich ausgesprochen wurde.

Edi Rama weihte ein Pumpwerk in Fiere ein, wo dann die EU finanzierten Betonwerke wie „Titan“, die Transport Mafia mit bekannten Verbrechern, welche das ganz Land betonieren gut verdienten mit 53.000 Kubik Beton

Italienische Gerichte haben das Projekt, wegen Umwelt Vandalismus auf fremden Grundstücken schon in Süd Italien gestoppt.

June 6, 2018 / 4:04 PM / 2 days ago

Exclusive: Italy’s new government to review TAP gas pipeline

ROME (Reuters) – A plan to build the final stage of a $40 billion international gas pipeline in Italy is under review, the country’s new environment minister said, calling the project “pointless”.

FILE PHOTO: A site for the construction of a pipeline is seen in a grove of century-old olive trees in the southern Italian village of Melendugno, near Lecce, September 23, 2016. REUTERS/Giancarlo Navach/File Photo

Italy is at the end of the Southern Gas Corridor, a pipeline taking gas from central Asia to western Europe. It is a cornerstone of the European Union’s energy security policy which aims to wean the bloc off Russian gas supplies.

Environment Minister Sergio Costa, sworn in on Friday as part of a ruling coalition of anti-establishment parties, said Italy’s involvement in the Trans Adriatic Pipeline (TAP), the final stage of the 3,500-km (2,200-mile) corridor, would be reviewed along with some other major projects.

“TAP is on the table and we are looking at it as a priority …,” said Costa, who was nominated as minister by the coalition’s biggest party, the pro-environment 5-Star Movement.

“Given (our) energy policy, given falling gas demand, that project today looks pointless,” he added in written responses to a series of questions put to him on Tuesday and Wednesday…………….

Even Puglia’s governor has said it should be redirected away from a tourist area rather than scrapped. He has proposed an alternative route via a more industrial area of Puglia.

Even Puglia’s governor has said it should be redirected away from a tourist area rather than scrapped. He has proposed an alternative route via a more industrial area of Puglia.

FILE PHOTO: Italy’s Environment Minister Sergio Costa arrives for gala dinner at the Quirinal palace in Rome, Italy, June 1, 2018. REUTERS/Remo Casilli/File Photo

FILE PHOTO: Italy’s Environment Minister Sergio Costa arrives for gala dinner at the Quirinal palace in Rome, Italy, June 1, 2018. REUTERS/Remo Casilli/File Photo

https://www.business-standard.com/article/reuters/exclusive-italy-s-new-government-to-review-tap-gas-pipeline-minister-118060601132_1.html

 

TAP instalon në Fier Stacionin e Kompresorëve të gazit, Rama: 250 të punësuar deri në fund të 2018

Stacioni i Kompresorëve të gazit, në Fier është një tjetër vepër madhore e projektit të gazsjellësit TransAdriatik, që siguron zhvillim ekonomik, punësim dhe ardhmëri. I pranishëm në ceremoninë e inaugurimit, Rama theksoi se “ky stacion që do të jetë gati për të filluar operimin tregtar në vitin 2020, pritet të arrijë në më shumë se 250 punonjës gjatë këtij viti”.

Ndërkohë sipas, tij, “janë mbi 100 vende të tjera pune të gjeneruara për kompanitë që bashkëpunojnë me projektin, vende pune të domosdoshme për ecurinë e projektit”.

“Mbi 70% e fuqisë punëtore është vendase, janë vende të reja pune që janë plotësuar nga punonjës vendas. Kjo sjell ndikim ekonomik, por edhe rritje të kapaciteteve profesionale dhe teknike për ndërtimin e kësaj infrastrukture të jashtëzakonshme, ku kompanitë përfitojnë një vlerë të shtuar nga kjo pikëpamje”, tha Rama.

Fakte dhe Shifra Kryesore/Stacioni i Kompresorit i TAP në Fier

Sipërfaqja e Stacionit të Kompresorit në Fier: 162,970 m2. (afërsisht sa 25 fusha futbolli)

Siguria
Deri në fund të Prillit 2018, ekipet e punës për ndërtimin e Stacionit (JV Renco-Terna, si dhe nënkontraktorët shqiptarë) treguan një performancë të shkëlqyer përsa i përket sigurisë:

* Totali i orëve të punës = 1,032,883

* Rastet totale të ndihmës së parë (FAC) = 3 (dy pickime bletësh/ 1 gërvishtje në parakrah)

* Totali i Lëndimeve të Regjistruara (LTI, MTPT, KRU) = 0

http://shqiptarja.com/lajm/tap-instalon-ne-fier-stacionin-e-kompresoreve-te-gazit-rama-250-te-punesuar-deri-ne-fund-te-2018

Materialet e përdorura
* Punime mbi tokë – 320,000 m3 (rreth 17,800 kamionë)

* Kolona guri – 4,687 kolona (57,000 m3)

* Beton – 11,300 m3 (afërsisht 1,300 kamionë)

Gas Turbinen verkauft auch Siemens ohne Ausschreibung an das TAP Projekt. Siemens: Gerüchte um Verkauf des Gasturbinen-Geschäfts

Turbinenbau bei Siemens in Görlitz. (Foto: dpa)

 

Schlagwörter:

KOMMENTAR(E) (6)

 • navy
  Jun 10, 2018., 03:06 •

  Wenn Dumm Kriminelle einen Staat übernehmen, sieht das so aus, das die Nagelneue Autobahn Kreuzung: Durres-Tirana-Flugplatz natürlich inzwischen saniert werden muss, denn Recep Pacolli baute dort ebenso herum, der nur noch mit den übelsten Verbrechern und Mord Familien als Geldwäsche Stelle im Bau auftritt, den Palast Links im Bild auch baute, natürlich vollkommen illegal, auf gestohlenen Grundstück. Natürlich in der Touristen Zeit beginnt man Reparaturen, weil die Albaner einfach zudumm sind, etwas zuplanen 97 % aller Zufahrten auf die Autobahn, Durres-Tirana bei den Nationalstrassen sind illegal vor allem bei der Tankstellen Mafia, welche baut wo man will, ein Geschäftsmodell der Amerikaner, als Erfinder von USAID, dem AAEF Fund, welche Grundstücke schon in 2000 verkauften, ohne je Eigentümer gewesen zusein. class="main-page left"> Nisin punimet në autostradën Tiranë-Durrës, ja si do bëhet lëvizja e mjeteve

 • ezikon shembjen 08.Jan
 • Vrasja e dy vëllezërve, ‘Jezui’ do ekspertim mendor 08.Mar
 • Celularët-bombë të Gentianit, media italiane i lidh me terrorizmin 16.Mar
Qeveria nis nga puna për ndërhyrje emergjente për riparimin e shtresave të asfaltit në aksin rrugor Qafë Kashar-Durrës dhe anasjelltas. Kjo ndërhyrje do të kryhet gjatë gjithë muajit qershor, dhe do të nisë këtë të hënë me aksin rrugor Qafë-Kashar Vorë. ARRSH dhe Policia e Shtetit bëjnë të ditur se gjatë ditës së hënë dhe të martë do të bllokohet dhe kryhet ndërhyrja në segmentin e parë nga Qafë Kashari në drejtim të Vorës. ARRSH dhe Policia Rrugore u kërkojnë drejtuesve të mjeteve sa vijon:
 • Lëvizja e mjeteve të rënda në drejtim të veriut duhet të bëhet përmes Kamzës nga rreth rrotullimi Casa Italia.
 • Autoveturat që shkojnë në drejtim të Durrësit do të përdorin daljen tek pika e furnizimit Kastrati dhe mbikalimin për Kashar në drejtim të Vorës.
 • Drejtuesit e mjeteve që kanë si destinacion jugun, duhet të përdorin drejtimin nga Elbasani si dhe kthimin për Tiranë të përdorin sërish drejtimin nga Elbasani.
 • Mjetet me kalim nga Rinasi drejt Durrësit duhet të përdorin rrugën dytësore Qafë Kashar-Vorë (300 m përpara mbikalimit të Kasharit) ose në drejtim të aksit Rinas-Vorë në drejtim të doganës.
 • Në mënyrë të veçantë drejtuesit e mjeteve që përdorin segmentin Tiranë-Durrës dhe kthim duhet të përpiqen të zgjedhin drejtime alternative sipas udhëzimeve që do të jepen në vazhdimësi nga Autoriteti Rrugor Shqiptar dhe Policia Rrugore.
 • Punonjësit e Autoritetit Rrugor Shqiptar, Policisë Rrugore dhe firmave të mirëmbajtjes do të jenë me njësi të përqëndruara në terren për mbarëvajtjen e ndërhyrjes dhe orientimin e trafikut.
 • Ju kërkohet drejtuesve të mjeteve që të respektojnë në mënyrë rigoroze rregullat e qarkullimit rrugor, sinjalistikën provizore të vendosur në segmentet ku do të punohet dhe udhëzimet e policisë.
Pas përfundimit të ndërhyrjes në segmentin Qafë Kashar – Vorë do të fillojë ndërhyrja në segmentet e tjera për të cilat ARRSH dhe Policia Rrugore do të përditësojnë skemat e lëvizjes dhe informojnë opinionin publik. Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë bën

 • navy
  Jun 12, 2018., 16:29 •

  Der Italienische Gas Pipeline Betreiber und die Albgaz unterschreiben ein Abkommen, das man bis 2019 Albaner ausbildet

 • navy
  Jul 09, 2018., 21:49 •

  Alles wurde bestochen, jede EU Regulation ausgehebelt im Wildwest Bau der TAP Gaspipeline Pipeline mired in controversy gets half a billion euros from European development bank Brussels, London, Rome, Prague – Today the European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) has approved a loan of EUR 500 million for the multi-billion euro Trans-Adriatic Pipeline (TAP) [1], in spite of the project failing to conform to the bank’s own policies and the fervent local resistance following the 878-kilometre pipeline where it crosses land in Greece and Albania before arriving onshore in Italy. CEE Bankwatch Network * Counter Balance * Global Witness For immediate release With its decision, the London-based lender shrugged off the findings of two independent evaluations blasting the project’s compliance with the EBRD’s Environmental and Social Policy, the rules which place restrictions on the types of activities the bank can finance. The first [2] details how construction on TAP has led to at least thirteen formal complaints lodged with project financiers [3] and demonstrates violations to the Equator Principles [4], the minimum standards for responsible investment and management of environmental and social risk in the project finance sector and a benchmark for those EBRD policies. The second report from Ramboll Environ, a private consultancy commissioned by TAP AG itself, finds ‘major non-compliance’ [5] with project construction and certain aspects of the bank’s Environmental and Social Policy. Furthermore, in the southern Italian province of Lecce where TAP makes landfall, the project is the subject of an ongoing investigation by the public prosecutor concerning the authorisation and fulfilment of its environmental impact assessment [6]. The prosecutor is also looking into allegations that the project fails to comply with the EU’s directive on industrial risk, which may pose a serious public security threat to the four communities located near to the planned pipeline receiving terminal. Elena Gerebizza, energy campaigner with Re:common, said, “The EBRD failed in its due diligence by refusing to properly listen to the people of Melendungo, the community on whose shores TAP arrives and who for years have resisted the devastation wrought by this unwanted project. We add our voices to those in Melendugno, calling on the EBRD to carry out a proper investigation and independent assessment of the project.” Fidanka McGrath, EBRD policy officer for Bankwatch, said: “The EBRD has taken a long time to approve the TAP project, but the fight from locals and the major non-compliance findings of consultants show that it is not fit for purpose. The massive injection of public money in the Southern Gas Corridor, that TAP is part of, has not been enough to make right everything that is wrong with the pipeline: from fueling corrupt and oppressive regimes, the project tramples on the rights of farmers and communities, and ends by locking in Europe to fossil fuels.” Xavier Sol, Director for Counter Balance, said, “The EBRD has taken today an unfortunate decision to fund TAP. As the mayor of Melendugno has said, the EBRD made no real effort to properly consult locals impacted by the pipeline and did not conduct a thorough and independent assessment of the project. More should have been expected from this public bank to really act in the public interest. Public funds end up supporting an imposed mega infrastructure lying on unstable ground, given the recent change of government in Italy. ” With today’s decision from the EBRD, development banks together have funded over EUR 6 billion for the Southern Gas Corridor [7], the 2000 kilometre stretch of pipeline beginning in Azerbaijan and spanning Turkey before linking up to TAP. For more information contact Fidanka McGrath EBRD policy officer, CEE Bankwatch Network Email: fidankab@bankwatch.org Elena Gerebizza Energy campaigner, Re:Common Email: egerebizza@recommon.org Notes [1] https://www.ebrd.com/work-with-us/projects/psd/trans-adriatic-pipeline-project.html [2] https://www.banktrack.org/download/the_transadriatic_pipeline_project_identified_noncompliance_with_the_equator_principles/the_tap_project_identified_noncompliance_with_the_equator_principles.pdf [3] The complaints have been received by the European Investment Bank, the EU’s bank that in February signed off on a loan of one and half billion euros for TAP. The EBRD will register complaints only after it has approved a project. [4] The Equator Principles are a well-established risk management framework currently adopted by 89 of the world’s top commercial banks in order for them to assess and manage environmental and social risk when advising on or financing certain categories of projects. See http://equator-principles.com/members-reporting/ [5] https://www.tap-ag.com/assets/07.reference_documents/english/Project%20Finance%20Disclosure/Executive%20Summary%20of%20TAP%20Site%20Visit%20Monitoring%20Report%20Spring%202017_UK2222080_Issue_01a.pdf [6] https://www.ilfattoquotidiano.it/2018/01/09/tap-la-procura-di-lecce-riapre-linchiesta-dopo-lesposto-di-otto-sindaci-salentini-unico-gasdotto-con-snam-leggi-aggirate/4082033/ [7] https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NktFpFQY8x1Y8pxnGiEnL3i5hlKIq2GRsl5Vm3u4vt8/edit#gid=247408276 https://bankwatch.org/press_release/trans-adriatic-pipeline-gets-loan-from-ebrd

 • navy
  Aug 24, 2018., 07:12 •

  vollkommen korrupt wie immer die Deutschen, mit ihren Partnerschaftsverträgen für Kriminelle. Wie immer Steinmeier und Angela Merkel und ihr Wertesumpf aktiv dabei, bei einer aktuellen Reise, wo es nur um Schmiergelder geht "Deutsche Standards" Seine Bemühungen um Kooperation mit der EU begleitend, hat sich Baku eine eigene finanzkräftige Lobby in Deutschland aufgebaut. Im Herbst 2012 unterstützte das staatlich finanzierte Studentennetzwerk von Aserbaidschan ein Landestreffen der Jungen Union in Baden-Württemberg mit einem Finanzzuschuss.[8] In den Jahren 2014 und 2015 zahlten aserbaidschanische Stellen über die Firma Line M-Trade Geld an die CDU-Bundestagsabgeordnete Karin Strenz. Die mecklenburgische Parlamentarierin stimmte 2015 als einzige deutsche Abgeordnete in der Parlamentarischen Versammlung des Europarates gegen die Forderung, der aserbaidschanische Staat müsse endlich politische Gefangene freilassen.[9] Zuvor hatte sie von der Regierung inszenierte Wahlen als "frei" bezeichnet. Die Firma Line M-Trade wird geführt vom CSU-Politiker Eduard Lintner, der von 1991 bis 1998 als Parlamentarischer Staatssekretär beim Bundesminister des Innern amtiert hatte. Lintner hatte im Jahr 2013 eine von aserbaidschanischen Stellen finanzierte Wahlbeobachtungsmission in das Land angeführt und erklärt, die dortigen Wahlen hätten "deutschen Standards" entsprochen.[10] Im Gegensatz zu Italien, wo ähnlich gelagerte Lobbyfälle inzwischen gerichtlich untersucht werden, gibt es in Deutschland bisher keine Korruptionsermittlungen gegen die Aserbaidschan-Lobbyisten von CDU und CSU.[11] https://www.german-foreign-policy.com/news/detail/7698/

 • navy
  Aug 29, 2018., 20:30 •

  die Arbeiten an der TAP Pipeline, sind praktisch beendet. 1,7 Milliarden € wurden angeblich investiert, womit der Betrug deutlich wird, das die Internationalen nur Geld stehlen wollten. Die wichtigste Investition, ausl. Direkt Investition ist damit abgeschlossen, in einer totalen desolaten Wirtschaft von Kriminellen http://www.bulevardionline.com/tap-mbaron-pune-shqiperia-ngelet-pa-investitorin-e-huaj-me-te-madh/

 • navy
  Sep 14, 2018., 07:58 •

  TAP eines der grossen Betrugsgeschäfte der EU, der Aserbeidschanischen Mafia und niemand in Italien braucht das Gas, Hohe Milliarden Summen wie unsinnige Gasspeicher ohne Geologische Untersuchungen in Spanien, Fracking Gas Terminals in Kanada und Europa, werden von der EU Mafia finanziert, obwohl das Fracking Gas immer teurer wie anderes Gas sein wird There is no Plan B for the TAP pipeline By Nefeli Tzanetakou / Published on: 13-09-2018, 10:14 There is no Plan B for the TAP pipeline Convinced that the TAP pipeline will be completed according to the existing design "within known time frames", carrying 10 billion cubic meters of natural gas every year in Italy, appeared the vice-chairman of Azerbaijan state-owned hydrocarbon company Socar, Vitaliy Baylarbayov, but revealed that there is no alternative if Italy opposes the construction of the pipeline on its territory again. However, top executives of British BP and Azerbaijan Socar are convinced that the Southern Caspian Sea Gas Corridor on the European market will be able to be put into operation as agreed in 2020, overlooking the objections raised from the start by the new government in Italy with regard to the TAP pipeline or even the fact that the country's Minister for the Environment, Sergio Costa, described the project as "pointless", without any real economic impact. "There are still challenges with regard to Italy, the situation is difficult and managing it needs to be done carefully", said BP Vice-President Emily Olson, pointing out however that there is no need to draw a "Plan B" and that at present, the priority is the effort that is being made for the Italian Government to recognize the value and benefits of the proje ct. "It is important - he stressed - to take into account that this is a new government. We must continue to work with them and make them feel comfortable. I am not prepared to follow an alternative yet. It just needs for some people to understand that we have to move forward". "There is no Plan B and there is no need to have one. Italy needs natural gas. Gas demand in Italy is steadily rising and, as a result, natural gas imports in the country are also rising", Deputy Vice President of Azerbaijan Socar's state-owned hydrocarbon company, Vitaliy Baylarbayov, said in an effort to appease the sharpest criticism. In the past, no one had correctly calculated and evaluated the political developments in Italy. All the weight had fallen to Georgia, Turkey and Albania./ΙΒΝΑ https://www.balkaneu.com/there-is-no-plan-b-for-the-tap-pipeline/

 • Wird geladen
  ×